Har du barn därhemma som sprudlar av energi? Det är viktigt att barn får tillräckligt med fysiskt aktivitet genom veckan, det kommer hjälpa dem i det långa loppet och för många kommer sport och aktiviteter bli en återkommande rutin i deras liv. Genom att tidigt introducera sport kan barnen också lära sig disciplin och att samarbeta i lag. Det finns också möjligheter att bygga en karriär genom att tidigt ägna sig åt aktiviteter och sport. Det är i barndomen som vi erhåller färdigheter som vi i vuxen ålder sedan förfinar och förbättrar. Vilka sporter är då lämpliga för dina barn?

Det finns en mängd av olika sporter och aktiviteter som barn kan ägna sig åt och det är bara fantasin, och ibland ekonomin, som sätter stopp. Inom vissa sporter måste man låna, hyra eller köpa utrustning innan man testar på. Känner du att den ekonomiska aspekten är ett hinder är förslaget att köpa begagnade barnkläder för respektive sport. Att ägna sig åt fotboll är betydligt billigare än ishockey och schack är billigare än fotboll. Det är en bra idé att låta barnet själv få välja en sport och sedan besöka introduktionsklasser. Försök att inte leda ditt barn till någon specifik sport utan lämna alla dörrar öppna. Var uppmuntrande när ett val har gjorts, vare sig det är balett eller kampsport.

Aktiviteter och sport för barn är bra

Aktiviteter för barn i olika åldrar

Hur gammal är barnet som ska ägna sig åt idrottsaktiviteter? Om barnet är mellan 8-10 år gammal kan hen delta i organiserad sport. Det är viktigt att du är närvarande och stödjer, speciellt när barnet upplever motgångar och kan behöva hjälp med motivationen. Om barnet endast upplever förluster kan det vara lätt för hen att ge upp. Efter tio års åldern har vissa barn redan visat talang och kan dra nytta av specialiserad träning och coaching. Det är viktigt att inte trycka på alltför mycket träning och aktiviteter, dra gärna nytta av böcker och materiell som finns tillgängligt på nätet angående ämnet. Andra tips på barnaktiviteter är förslaget att besöka äventyrsbad, äventyrsgolf, teatrar och liknande beroende på var du bor.