Nynäshamn var från början ett litet fiskeläge som kom att byggas ut till en viktig hamn och industristad knappa sex mil från Stockholm. Staden har mycket att erbjuda. Inte minst för barnfamiljer som brukar uppskatta lugnet och det utmärkta läget – nära till såväl en mysig skärgård som utflyktsmål av internationell klass som Gotland och Stockholm. Nynäshamn är en bra ort för såväl turism som boende med barn i olika åldrar. Inte minst om ni uppskattar både stadsliv och natur. Detta är även en bra evenemangsstad där det ofta händer något utöver det vanliga som hela familjen kan ta del av.

Nynäshamn ligger mycket vackert med omedelbar närhet till såväl skog som hav. Barn och barnfamiljer har mycket att välja på ifråga om aktiviteter som drar nytta av de fina naturomgivningarna. Här kan man i ett lugnt tempo lära sig segla, spela minigolf, bowla, rida shetlandsponny, vandra i skogen och självklart bada i såväl simhallar som i havet. Nickstabadet nära Gröndalsviken och Nynäs Gård är en fin badplats med utbyggd service och många aktiviteter anpassade för alla åldrar. De familjer som vill ge sig ut på ett lite längre äventyr kan ta båten till barnvänliga Polska staden Gdansk på andra sidan Östersjön.

Utflyktsmål i och nära Nynäshamn

Även om Nynäshamn idag är ett turistmål med stark egen dragningskraft så är det onekligen ett plus att man om man vill kan göra en dagsutflykt till Gotland. För båtintresserade familjer är Nynäshamns skärgård full av små guldkorn att upptäcka och njuta av. Ön Öja är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer. Även Stockholm med alla sin möjligheter känns nära tack vare de goda vägarna och kommunikationerna. Järnvägsmuseet ger upplevelser som alla i familjen brukar kunna uppskatta och om ni vill visa barnen hur det var när mamma och pappa växte upp är nostalgimuseet Mopedum ett fint och roligt utflyktsmål med moderna klassiker.

Nynäshamn bjuder på skärgårdsvy